Erdal Duman

Erdal Duman

Hakkında

Erdal Duman’ın heykelleri toplumsal deneyimlerin temsil sırasında kaybedilen gerçekliğini sorgular. Yerel ve küresel siyasal hareketlerin ve savaş, sivil mücadele ve göç gibi sosyal gerçekliklerin yanı sıra başkalaşıp mitleştirilen dehşet verici durumlara ve niceliğe dönüştürülen niteliklere odaklanır. Sanatçı, gerek örtük gerekse aleni baskıcı biçim ve ideolojileri incelikli bir biçimde alaşağı ederek toplumda gömülü tanıdık şiddeti aydınlatmaya çalışır.

Temsil sorununu ve bunun kolektif hayal gücüne olan bağlantısını ele alan Duman için her tasvir, temsil ettiği nesneyi kaybedip tekrar oluşturan bir yeniden yazımdır aslında.

Erdal Duman (d. 1976, Almanya) 2002 yılında Hacettepe Üniversitesi heykel bölümünden mezun olduktan sonra 2006 yılında yine aynı kurumda yüksek lisansını tamamladı. 2007 yılında Yaygara güncel sanat inisiyatifinin kuruculuğunda yer alarak sergiler ve paneller düzenledi. Seçilmiş kişisel ve karma sergileri arasında Altın Çağ, Galeri Nev, Ankara (2020); Winter is Coming, #mebusan25, İstanbul (2019); Dünya Ne Düz, Ne Yuvarlak: Tam Bir Silindir, artSümer, İstanbul (2019); Nesnelerin Gizli Yaşamı (küratör: Beral Madra), Evliyagil Dolapdere, İstanbul (2019); Casus Belli, artSümer, İstanbul (2017); Nesnelerin Belleği mi?, Cer Modern, Ankara (2016); Time(less) Signs, Künstlerhaus, Viyana (2013);  Make History, Modema, İtalya (2010) ve Mercek Değil Prizma, Eugénio de Almeida Vakfı, Evora, Portekiz (2010) yer alır.

Erdal Duman, çalışmalarına Ankara’da devam ediyor.

Sitemize giriş yaparak kişisel verileriniz, site kullanımınızı analiz etmek, sosyal medya özellikleri ve reklamları kişiselleştirmek amacıyla çerezler aracılığıyla işlenmektedir. Detaylı bilgi için Çerez Politikası Metni’ni okuyabilirsiniz. Anladım butonuna tıklayarak açık rıza beyanında bulunmuş olursunuz.