Seval Şener

Seval Şener

Hakkında

Seval Şener, 1977 yılında doğdu. Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı ve Bilkent Üniversitesi Resim Bölümlerinde tamamladı. Bilkent Üniversitesi Grafik Tasarım ve Eastern Illinois Universitesi Heykel Bölümlerinde Yüksek Lisans eğitimi aldı. 2012 yılında Hacettepe Üniversitesi Heykel Dalında Sanatta Yeterlik/Doktora programını tamamlayan Seval Şener aynı bölümde öğretim üyesidir.
Seval Şener’in çalışmaları yüzey etkisi ve derinlik etkisi oluşturan görsel değerlerle ilgilidir. Çalışmalarında derinlik-yüzey, perspektif-düzlük, figür-mekan, motif-mekan zıtlıklarını minyatür, katı, bezeme gibi geleneksel sanatlarla birleştirmektedir. Yüzey- derinlik etkisi üzerinden yaptığı dönüştürmeler ile geleneksel sanatları güncel olarak yorumlamaktadır. Disiplinler arası bir tutumu benimsediği çalışmaları sanat tarihi referanslıdır. Şener’in kültürel bir okumayla Doğu-Batı sorunu olarak yorumlanabilecek olan çalışmaları estetik yönden iki temel sanat formunun ilişkilendirilmesidir. Sanat tarihi referansları bu karşılıklı ilişkinin gösterilebilmesi bakımından kaçınılmazdır.

Erken dönem çalışmaları 25. Akbank Günümüz Sanatçıları sergisi ve Siemens Sanat 05’te sergilemiştir.
İlk kişisel sergisi Renaissance-Reordered 2011 yılında Finlandiya/Helsinki’de bulunan köklü galerilerden Gallery AMA’da açılmış, çalışmaları ile 2012 yılında Finlandiya Mantaa Güncel Sanat Festivaline davet edilmiştir.
2015 yılında Turkish Cultural Foundation Exchange Fellow ile gittiği Arnhem (Hollanda) kentinde Keep Calm adlı bir kişisel sergi gerçekleştirmiştir.
2018 yılında Galeri Nev Ankara`da Haremde Yeni Bir Işık
2019 yılında Torun-Ankara’da “6 Kasım 2016” 1000 adet basılmış gazete
2020 yılında Galeri Nev Ankara’da Eros&Psyche adlı kişisel sergiler gerçekleştirmiştir.

Çok yakında...
Sitemize giriş yaparak kişisel verileriniz, site kullanımınızı analiz etmek, sosyal medya özellikleri ve reklamları kişiselleştirmek amacıyla çerezler aracılığıyla işlenmektedir. Detaylı bilgi için Çerez Politikası Metni’ni okuyabilirsiniz. Anladım butonuna tıklayarak açık rıza beyanında bulunmuş olursunuz.