Melis Terzioğlu’nun seçkisi

Melis Terzioğlu’nun seçkisi

'Kolekta için hazırladığım bu seçki üzerinde çalışmaya başladığımda bir kez daha fark ettim ki farklı jenerasyonlardan çok iyi kadın sanatçılarımız var. Ancak ülkemizde sadece ya da ağırlıklı kadın sanatçılara odaklanan koleksiyon gördüğümüz kadarıyla hiç yok. Kadın cinayetlerinin arttığı, İstanbul Sözleşmesinin iptalinin konuşulduğu şu son dönemde, farklı jenerasyonlardan, farklı pratiklere sahip ama odağında her daim içten bir hassasiyet ve zehir gibi bir zeka ve yaratıcılık barındıran ne kadar da çok kadın sanatçımız var buna ufak bir seçkiyle dahi olsa dikkat çekmeyi istedim. Dünyanın ve özellikle Batılı sanat dünyasının son yıllarda yaşadığı bu yöndeki uyanışına geç kalmadan biz de katılsak fena olmaz mı?

Melis Terzioğlu (İstanbul, 1978)
Liseyi Robert Kolej’de bitirdikten sonra, Skidmore College (ABD) ve Christie’s Education’da (Paris) sanat tarihi ve Fransız edebiyatı üzerine çift anadalda eğitim gördü. 2001’de Yapı Kredi Kültür Merkezinde çalışmaya başladı, bunu sırasıyla Proje4L-Güncel Sanat Müzesi, Galeri Nev ve Egeran Galeri takip etti. 6 senedir bağımsız sanat danışmanlığı hizmeti veren Melis, 19 senedir kültür-sanat çalışanı, tüketicisi ve takipçisi. Ayrıca son yıllarda, sanat bilgisi ve sevgisini daha geniş kitlelerle paylaşabilmek için Fest Travel, Atölye Maçka, Artkolik ve BAK gibi kültür-sanat turları ve kulüpleri ile sıklıkla sanat içerikli iş birlikleri yapıyor, sanat odaklı geziler düzenliyor.

Sitemize giriş yaparak kişisel verileriniz, site kullanımınızı analiz etmek, sosyal medya özellikleri ve reklamları kişiselleştirmek amacıyla çerezler aracılığıyla işlenmektedir. Detaylı bilgi için Çerez Politikası Metni’ni okuyabilirsiniz. Anladım butonuna tıklayarak açık rıza beyanında bulunmuş olursunuz.