Yüksel Dal

Yüksel Dal

Hakkında

Yüksel Dal (d. 1992, Denizli), Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Resim bölümünü 2015 yılında bitirdikten sonra aynı yıl, aynı üniversite ve bölümde yüksek lisans yapmaya başladı. 2019 yılında “Sonsuz Küçük, Sonsuz Büyük” adlı ilk kişisel sergisini Mixer’de gerçekleştirdi. Çalışmalarının sergilendiği yerler arasında O’Art Sanat Yarışması, İstanbul Rotary Sanat Yarışması, Genç Etkinlik 7, Cumhuriyet Müzesi, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Ser­gi Salonu; Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Koridor sergileri bulunmaktadır. Sanatçı çalışmalarına ve yaşamına İstanbul’da devam etmektedir.

Dal’ın çalışmaları; insan doğa ilişkisi (yerküre, uzay-zaman, sınırlar-yürüyüş) rastlantı-düzen, fantastik dünya, bilinç ve gelişim üzerinden yeni dünya tahayyülleri, varlık hiçlik gibi kavramlara odaklan­maktadır.

Sitemize giriş yaparak kişisel verileriniz, site kullanımınızı analiz etmek, sosyal medya özellikleri ve reklamları kişiselleştirmek amacıyla çerezler aracılığıyla işlenmektedir. Detaylı bilgi için Çerez Politikası Metni’ni okuyabilirsiniz. Anladım butonuna tıklayarak açık rıza beyanında bulunmuş olursunuz.